Jemná krémová chřestová polévka
Ingredience
- menší svazek zeleného chřestu: 1 ks
- kuřecí vývar: 700 ml
- jarní cibulka: 2 ks
- máslo: 2 PL
- olej: 1 KL
- smetana ke šlehání: 60 ml
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jemná krémová chřestová polévka - recept
Očištěný chřest zbavený dřevnatých konců nakrájíme na menší kousky. Na troše oleje v hrnci necháme rozpustit máslo a krátce na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme chřest, opět orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Vaříme asi 15 - 20 minut, až je chřest úplně měkký. Polévku rozmixujeme dohladka, podle chuti osolíme a opepříme a zjemníme přidáním smetany, kterou už v polévce pouze prohřejeme.
Jemná krémová chřestová polévka bude ještě krémovější, pokud do ní na úplný závěr přidáme kousek másla. Poté už polévku nevaříme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.