Zapečené těstoviny s krevetami a žampiony
Ingredience
- loupané a vařené krevety: 90 g
- těstoviny dle obliby (ideální jsou makaroni): 175 g
- hotový bešamel: 150 ml
- menší fenykl: 1 bulva
- nastrouhaný sýr parmazán : 30 g
- rajče: 1 ks
- máslo : 3 PL
- olivový olej dle potřeby
- čerstvé žampiony : 90 g
- kajenský pepř (mletý) dle chuti
- sušené oregano dle chuti
- sůl dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečené těstoviny s krevetami a žampiony - recept
Nejprve si uvařte těstoviny. Pak je sceďte, promastěte asi lžící másla a dejte stranou. Dále si rozpusťte na pánvi trochu zbývajícího másla a na něm restujte kousky fenyklu a také žampionů. Po asi dvou až třech minutách přidejte vařené krevety, promíchejte a pokračujte v opékání. Nyní si otevřete kupovaný bešamel a ten vmíchejte ještě do teplých uvařených těstovin. Též přihoďte směs restovaného fenyklu, hub a krevet. Pokrm ochuťte dle preferencí solí, kajenským pepřem a důkladně propojte vařečkou.
Na závěr směs rozprostřete do zapékací misky vymazané máslem, posypte povrch parmazánem, poklaďte plátky omytého rajčete, dochuťte oreganem a dejte péct do trouby při teplotě 170 až 180 °C po dobu 25 až 30 minut. Jídlo by mělo zezlátnout. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.