Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené těstoviny s krevetami a žampiony Hlavní jídla
02. 11. 2021 Přečteno: 1788x

Zapečené těstoviny s krevetami a žampiony

Ingredience
- +
  • loupané a vařené krevety: 90 g
  • těstoviny dle obliby (ideální jsou makaroni): 175 g
  • hotový bešamel: 150 ml
  • menší fenykl: 1 bulva
  • nastrouhaný sýr parmazán : 30 g
  • rajče: 1 ks
  • máslo : 3 PL
  • olivový olej dle potřeby
  • čerstvé žampiony : 90 g
  • kajenský pepř (mletý) dle chuti
  • sušené oregano dle chuti
  • sůl dle chuti

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zapečené těstoviny s krevetami a žampiony - recept

Nejprve si uvařte těstoviny. Pak je sceďte, promastěte asi lžící másla a dejte stranou. Dále si rozpusťte na pánvi trochu zbývajícího másla a na něm restujte kousky fenyklu a také žampionů. Po asi dvou až třech minutách přidejte vařené krevety, promíchejte a pokračujte v opékání. Nyní si otevřete kupovaný bešamel a ten vmíchejte ještě do teplých uvařených těstovin. Též přihoďte směs restovaného fenyklu, hub a krevet. Pokrm ochuťte dle preferencí solí, kajenským pepřem a důkladně propojte vařečkou.

Na závěr směs rozprostřete do zapékací misky vymazané máslem, posypte povrch parmazánem, poklaďte plátky omytého rajčete, dochuťte oreganem a dejte péct do trouby při teplotě 170 až 180 °C po dobu 25 až 30 minut. Jídlo by mělo zezlátnout. Dobrou chuť!

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Francouzská paštika

Pomazánky: Francouzská paštika

Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme v hrnci na menším množství rozpuštěného sádla. Maso a…

Domácí rybí salát

Saláty: Domácí rybí salát

Na domácí rybí salát použijeme některou z bílých ryb – sleď, cejn, kapr… Koupíme buď hotové filety nebo pokud máme…

Kapání do polévky

Polévky: Kapání do polévky

Smícháme vejce, mouku, mléko, špetku soli a z těchto surovin si zpracujeme řídké těsto. Dáme vařit osolenou vodu,…

Musaka

Hlavní jídla: Musaka

Ve velkém hrnci na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a chvíli potom i…