Kuře na pomerančích
Ingredience
- kuřecí stehna: 2 ks
- pomeranče: 1 ks
- čerstvý zázvor: 2 cm
- med: 1 PL
- červená cibule: 1 ks
- rozmarýn - snítka: 1 ks
- tymián - snítka: 1 ks
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuře na pomerančích – recept
Pomeranč důkladně omyjeme, polovinu vymačkáme, z druhého pak opatrně oloupeme kůru. Kůru se šťávou pak smícháme společně s najemno nastrouhaným zázvorem. Přidáme olej, med, sůl a pepř dle chuti. Do vzniklé marinády maložíme kuřecí stehna a necháme odležet ideálně přes noc v lednici.
Naložené maso dáme do pekáčku i s marinádou, přidáme cibuli, rozmarýn, tymián a podlijeme trochou vody. Můžeme přidat i zbytek pomeranče nakrájeného na plátky.
Kuře na pomerančích pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 50 minut. Během pečení poléváme maso výpekem, aby byla kůrka po upečení křupavá. Kuře na pomerančích podáváme ihned po dopečení s rýží nebo pečeným bramborem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.