Okoun nilský na zelenině
Ingredience
- filety z okouna: 400 g
- česnek - stroužky: 4 ks
- zelenina na přílohu (brambory, mrkev, paprika, pórek atd.)
- máslo
- sůl
- pepř
- tymián
- citrón
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Okoun nilský na zelenině – recept
Filety okouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem a poklademe nakrájenou zeleninou, kterou osolíme, opepříme, přidáme čerstvý tymián a celé stroužky česneku. Zeleninu poklademe tenkými plátky másla a dáme péct na 180 °C asi 40 minut (podle velikosti kousků). Na zeleninu položíme rybu, na kterou opět položíme tenký plátek másla a necháme péct asi 15 minut dozlatova. Před podáváním zakápneme citrónovou šťávou.
Okoun nilský na zelenině se dá kromě pečené zeleniny servírovat např. s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.