Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Okoun nilský na zelenině Hlavní jídla
05. 10. 2017 Přečteno: 7869x

Okoun nilský na zelenině

Ingredience
- +
  • filety z okouna: 400 g
  • česnek - stroužky: 4 ks
  • zelenina na přílohu (brambory, mrkev, paprika, pórek atd.)
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • citrón

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Okoun nilský na zelenině – recept

Filety okouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem a poklademe nakrájenou zeleninou, kterou osolíme, opepříme, přidáme čerstvý tymián a celé stroužky česneku. Zeleninu poklademe tenkými plátky másla a dáme péct na 180 °C asi 40 minut (podle velikosti kousků). Na zeleninu položíme rybu, na kterou opět položíme tenký plátek másla a necháme péct asi 15 minut dozlatova. Před podáváním zakápneme citrónovou šťávou. 

Okoun nilský na zelenině se dá kromě pečené zeleniny servírovat např. s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Teriyaki omáčka

Ostatní: Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme…

Kvasnicové knedlíčky do polévky

Ostatní: Kvasnicové knedlíčky do polévky

V hlubší pánvi při mírné teplotě necháme rozpustit sádlo, ve kterém necháme za stálého míchání rozvonět rozdrobené…