Povidlová omáčka k masu
Ingredience
- švestková povidla: 150 g
- máslo: 2 PL
- hladká mouka: 1 PL
- strouhaný perník: 1 PL
- citrónová šťáva: 1 KL
- špetka soli
- špetka cukru
- špetka skořice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Povidlová omáčka k masu - recept
V kastrolku rozehřejeme máslo, zamícháme do něj mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, jíšku v ní rozmícháme a přidáme švestková povidla. Ochutíme citrónovou šťávou, skořicí, špetkou soli a cukru a nastrouhaným perníkem. Povidlovou omáčku vaříme asi 15 minut, na závěr dochutíme a podle potřeby zředíme vodou.
Povidlová omáčka k masu se hodí s uzenému s bramborovým knedlíkem, ale také například ke kachním prsům nebo krkovičce.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.