Bezlepkové bramborové knedlíky
Ingredience
- brambory moučné: 250 g
- bramborový škrob (solamyl): 35 g
- bezlepková mouka (např. pohanková): 35 g
- malé vejce: 1 ks
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bezlepkové bramborové knedlíky – recept
V hrnci uvaříme brambory ve slupce doměkka, oloupeme, necháme vychladnout a prolisujeme nebo je nastrouháme najemno. V míse nebo na pomoučeném válu smícháme brambory, vejce, škrob, mouku a sůl (podle chuti) a z těsta tvoříme knedlíky. Můžeme tvarovat válečky nebo koule. V hrnci dáme vařit vodu a vložíme do ní knedlíky, které podle velikosti vaříme přibližně 20 minut. Kulatým knedlíkům bude stačit méně času. Bezlepkové bramborové knedlíky použijeme jako přílohu k masu, zelí nebo špenátu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.