![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Bezlepkové bramborové knedlíky](/img/clanky/e69abf9e906b9c5317f06726c5c5c50e/bezlepkove-bramborove-knedliky.jpg)
Bezlepkové bramborové knedlíky
Ingredience
- brambory moučné: 250 g
- bramborový škrob (solamyl): 35 g
- bezlepková mouka (např. pohanková): 35 g
- malé vejce: 1 ks
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bezlepkové bramborové knedlíky – recept
V hrnci uvaříme brambory ve slupce doměkka, oloupeme, necháme vychladnout a prolisujeme nebo je nastrouháme najemno. V míse nebo na pomoučeném válu smícháme brambory, vejce, škrob, mouku a sůl (podle chuti) a z těsta tvoříme knedlíky. Můžeme tvarovat válečky nebo koule. V hrnci dáme vařit vodu a vložíme do ní knedlíky, které podle velikosti vaříme přibližně 20 minut. Kulatým knedlíkům bude stačit méně času. Bezlepkové bramborové knedlíky použijeme jako přílohu k masu, zelí nebo špenátu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.