Kedlubnová polévka
Ingredience
- kedlubny: 200 g
- zeleninový vývar: 500 ml
- mléko nebo smetana: 150 ml
- máslo: 1 PL
- hladká mouka: 1 KL
- olej
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kedlubnová polévka - recept
Na malém množství oleje necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené kedlubny a vaříme doměkka asi 20 - 25 minut. Polévku rozmixujeme, přidáme mléko nebo smetanu, podle chuti osolíme a opepříme a krátce povaříme. Ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kedlubnová polévka se dá místo mouky zahustit i přidáním brambory, kterou rovněž uvaříme doměkka a rozmixujeme společně s kedlubnami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.