Thajská polévka tom yum
Ingredience
- kuřecí prsa: 1 ks
- kuřecí vývar: 500 g
- žampiony: 3 ks
- červená kari pasta: 2 PL
- zázvor: 3 cm
- chilli paprička: 1 ks
- citronová tráva - stonek: 1 ks
- limetka: 1 ks
- rybí omáčka: 2 PL
- sušené listy kaffirové limety: 3 ks
- čerstvý koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Thajská polévka tom yum - recept
Kuřecí prso a žampiony nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Citronovou trávu pokrájíme na tři kusy. Vývar přivedeme k varu, přidáme kari pastu, kuřecí maso, houby, zázvor, chilli papričku, citronovou trávu a limetové listy. Vaříme asi 5 minut. Poté dochutíme rybí omáčkou a limetkovou šťávou. Necháme ještě 3 minuty probublávat.
Thajskou polévku tom yum podáváme s nasekaným koriandrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.