Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Žampionový salát Saláty
04. 09. 2017 Přečteno: 6927x

Žampionový salát

Ingredience
- +
  • žampiony: 300 g
  • bílé víno: 100 ml
  • svazek jarní cibulky: 1 ks
  • zakysaná smetana: 150 ml
  • máslo: 1 KL
  • citronová šťáva
  • zelená petrželka
  • drcený kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Žampionový salát - recept

Na pánev si dáme rozehřát kousek másla, přidáme najemno nakrájené jarní cibulky a chvíli opékáme. Přidáme žampiony pokrájené na tenké plátky. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a pět minut restujeme. Přilijeme bílé víno, které necháme odpařit. Nakonec žampiony přemístíme do mísy, ochutíme šťávou z citronu, přidáme nasekanou čerstvou petrželku a smícháme se zakysanou smetanou. Žampionový salát je rychlá a snadná večeře. Podáváme ho s bagetkou, čerstvým chlebem nebo opečeným toastem. Stejně tak můžeme žampionový salát servírovat jako přílohu k masu nebo pečené zelenině.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Bylinkový dresing na salát

Bylinkový dresing na salát

Bylinky nasekáme na velmi malé kousky nebo je krátce rozmixujeme. Smícháme je s jogurtem a zakysanou smetanou a podle chuti bylinkový dresing na salát osolíme a opepříme.  Bylinkový dresing vychladíme a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Chřest s holandskou omáčkou

Předkrmy a chuťovky: Chřest s holandskou omáčkou

Bílý chřest oloupeme, slupky ovšem nemusíme vyhazovat, budou se nám hodit na polévku. Vodu osolíme, přivedeme k…

Masala vada

Předkrmy a chuťovky: Masala vada

Nejprve si namočte půlenou cizrnu do studené vody a stejně tak učiňte i s čočkou. Máčet by se měly luštěniny…

Pečená jablka

Dezerty: Pečená jablka

Začněte tím, že si předehřejete troubu na cca 190 °C. Poté pomocí kuchyňského mixéru spojte měkké máslo, hnědý…

Krůtí játra na cibulce

Hlavní jídla: Krůtí játra na cibulce

Cibuli nakrájíme na proužky a na sádle nebo na oleji orestujeme. Játra očistíme, odblaníme, pokrájíme, přidáme k…