Congri
Ingredience
- vepřová kýta: 150 g
- černé nebo červené fazole: 150 g
- rýže: 150 g
- vepřové sádlo: 1 PL
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- sůl
- pepř
- kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Congri - recept
Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme doměkka. Vodu z fazolí nevyléváme. Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nadrobno. Na rozehřátém sádle orestujeme cibuli, přidáme česnek a maso, které necháme zatáhnout. Přidáme vodu, ve které se namáčely fazole, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme propláchnutou rýži a dusíme, dokud nezměkne. Podle potřeby můžeme během dušení dolít horkou vodu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.