Kroupová polévka s uzeným masem
Ingredience
- uzené vepřové maso s kostí: 300 g
- ječné kroupy: 60 g
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- celer
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- celý pepř: 8 ks
- bobkový list: 2 ks
- nové koření: 3 ks
- sůl podle chuti
- majoránka
- petrželka nebo libeček
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kroupová polévka s uzeným masem - recept
Uzené maso vložíme do studené vody společně s polovinou mrkve, petržele a celeru, celou cibulí, česnekem, pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Sůl zatím nepřidáváme. Uzené maso je dostatečně slané, proto dochutíme až na závěr. Přivedeme k varu a vaříme při střední teplotě asi 1 hodinu. Mezitím uvaříme kroupy dle návodu téměř doměkka a propláchneme studenou vodou.
Maso obereme od kosti a vrátíme do polévky, zeleninu a koření odstraníme. Druhou část zeleniny nakrájíme na nudličky nebo kostičky, přidáme do vývaru společně s kroupami a vaříme asi 5 minut doměkka.
Kroupová polévka s uzeným masem se nakonec dochutí solí, majoránkou a nasekanou petrželkou nebo libečkem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.