Křepelčí vejce na 5 způsobů
Ingredience
- křepelčí vejce
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Křepelcí vejce - recepty
Křepelčí vejce natvrdo
Křepelčí vajíčka vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 1,5 minuty. Zchladíme studenou vodou a oloupeme.
Křepelčí vejce naměkko
Postup je stejný jako u vajíček natvrdo, vaříme je však maximálně 1 minutu.
"Volské oko" z křepelčího vejce
Pánev vymažeme trochou másla, rozehřejeme a rozklepneme do ní opatrně křepelčí vejce. Osolíme, opepříme a při mírné teplotě necháme tak dlouho, dokud nebude bílek sražený a žloutek ještě tekutý.
Pošírované křepelčí vejce
Do vody přilijeme ocet v poměru 10:1 a přivedeme k varu. Křepelčí vejce si rozklepneme do misky. Zmírníme teplotu na minimum a opatrně do vody vložíme vejce. Pomocí děrované vařečky jej maximálně za 1 minutu vytáhneme a zchladíme studenou vodou, abychom zastavili tepelnou úpravu.
Míchaná křepelčí vejce
Křepelčí vejce rozklepneme do misky, vidličkou rozmícháme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, nalijeme vejce a při mírné teplotě za stálého míchání necháme mírně srazit, ale ne tolik, aby byla suchá. Na závěr do nich přimícháme nadrobno nasekanou pažitku.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.