Vepřový vývar
Ingredience
- vepřové kosti s masem: 500 g
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- celer
- pórek: 10 cm
- celý pepř: 6 ks
- libeček
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřový vývar - recept
Vepřové kosti vložíme do hrnce, přidáme oloupanou zeleninu a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Osolíme, přidáme celý pepř, stonek libečku a rozpůlenou cibuli i se slupkou. Při mírné teplotě vaříme 2 - 2,5 hodiny. Kosti a zeleninu vyjmeme a vepřový vývar přecedíme přes plátýnko.
Vepřový vývar dále můžeme zpracovat na polévku přidáním masa obraného z kostí a další zeleniny, kterou ve vývaru necháme uvařit doměkka.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.