Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dezerty
22. 04. 2016

Zapečené palačinky

Ingredience
- +

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

250ml mléka

 

sůl

 

1 kelímek smetany ke šlehání

 

120g polohrubé mouky

 

3 vejce

 

100g cukru moučky

 

500g tvarohu

 

rozinky

 

máslo

 

mandlové lupínky

 

Zapečené palačinky – postup přípravy

 

Do mléka rozklepneme 2 vejce, přidáme mouku a sůl a vyšleháme typické palačinkové těsto. Palačinky usmažíme běžným způsobem. Z cukru, jednoho vejce, tvarohu a rozinek si připravíme náplň. Palačinky naplníme a zatočíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a palačinky do ní naskládáme těsně vedle sebe. Zalijeme smetanou ke šlehání a posypeme mandlovými lupínky.

Zapečené palačinky pečeme při 180°C přibližně 30 minut. Podáváme teplé jako sladký oběd nebo večeři.


Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Alsaský cibulový koláč

Alsaský cibulový koláč

Mouku smícháme se solí, přidáme sušené droždí, vodu, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout asi 40 minut. Těsto na alsaský cibulový koláč vyválíme na…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Konfitovaná kachna

Hlavní jídla: Konfitovaná kachna

Kachnu opláchneme, osušíme, naporcujeme na čtvrtky, osolíme, okmínujeme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka,…

Jeseter na víně

Hlavní jídla: Jeseter na víně

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme…

Zelný salát

Saláty: Zelný salát

Zelí očistíme a velkým ostrým nožem nasekáme na proužky. Neměli bychom ji dávat do mixéru, ale opravdu sekat.…