Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Chřest s holandskou omáčkou Předkrmy a chuťovky
27. 09. 2017 Přečteno: 2851x

Chřest s holandskou omáčkou

Ingredience
- +
  • bílý chřest - svazek: 1 ks 
  • žloutky: 3 ks 
  • bílé víno: 30 ml 
  • másla: 100
  • citron: 1 ks 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Chřest s holandskou omáčkou – recept

Bílý chřest oloupeme, slupky ovšem nemusíme vyhazovat, budou se nám hodit na polévku. Vodu osolíme, přivedeme k varu a chřest povaříme asi 5 minut.

Na sporák si dáme dva hrnce, z jednoho vytvoříme vodní lázeň, na druhém rozpustíme kousek másla. Na vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem, pomalu přilejeme rozpuštěné máslo. Za stálého šlehání nám musí omáčka dostatečně zhoustnout, dochutíme ji citronovou šťávou, solí a pepřem.

Chřest s holandskou omáčkou servírujeme tak, že na talíř položíme uvařený chřest a teplou omáčkou jej přelejeme. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zeleny-chrest-jako-priloha.jpg Předkrmy a chuťovky

Zelený chřest jako příloha

Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citrónovou šťávou, vložíme do ní chřest na stojato tak, aby hlavičky byly nad…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Hovězí ragú

Hlavní jídla: Hovězí ragú

Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli…

Kefírová buchta

Dezerty: Kefírová buchta

V míse smícháme mouku, cukr, kakao a jedlou sodu. V druhé míse promícháme všechny tekuté ingredience, tedy kefír,…

Nadívaná kachna

Hlavní jídla: Nadívaná kachna

Kachnu omyjeme a nasolíme, posypeme kmínem z venku i zevnitř. Rohlíky nakrájíme na kostičky, plecko s játry…