Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Svítek do polévky Přílohy
04. 09. 2017 Přečteno: 5807x

Svítek do polévky

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka {3} PL
  • vajíčka {3}
  • špetka muškátového oříšku 
  • sůl {0,5} KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Svítek do polévky – recept

Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky rozšleháme do pěny, přimícháme žloutky a polohrubou mouku. Posolíme, popepříme, dáme muškátový oříšek a opékáme pomalu na pánvi z obou stran. Vychladnuté placky nakrájíme na nudličky a sypeme do vroucí polévky na talíři.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Jednoduchá meruňková buchta

Dezerty: Jednoduchá meruňková buchta

Výhodou této buchty je, že nemusíme nic vážit, potřebné ingredience odměříme v jakémkoliv hrnku, důležité je pouze…

Hradecká pomazánka

Pomazánky: Hradecká pomazánka

Šunku, cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s tvarohem, majonézou a hořčicí. Osolíme a opepříme dle chuti…

Pomazánka z tresčích jater

Pomazánky: Pomazánka z tresčích jater

Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme,…

Polévka z řapíkatého celeru

Polévky: Polévka z řapíkatého celeru

Na másle orestujeme nakrájenou cibulku. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na kousky, nejdříve na máslo vhodíme…