Valašská kyselica
Ingredience
- kysané zelí: 150 g
- klobása: 1 ks
- smetana: 100 ml
- slanina: 50 g
- mléko
- cukr krystal
- hladká mouka
- ocet
- bobkový list
- majoránka
- celý černý pepř
- nové koření
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Valašská kyselica – recept
Kysané zelí i s nálevem vlijeme do hrnce, přidáme vodu a vaříme až je zelí měkké. Přidáme celý černý pepř, nové koření, majoránku a bobkový list podle chuti. Na kostičky nakrájíme slaninu a opražíme. Zasypeme hladkou moukou a hotovou jíšku vlijeme do polévky. Na kostky nakrájenou klobásu přidáme do polévky a chvíli povaříme. Vlijeme smetanu, vaříme za občasného míchání. V případě, že se nám zdá polévka málo hustá, v mléce rozmícháme hladkou mouku, kterou vmícháme pomalu do vroucí polévky. Dochutíme dle potřeby solí, octem. Valašskou kyselicu podáváme s chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.