![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Přepuštěné máslo ghí](/img/clanky/42f576e2ec63e6ba798ec45c6b273c9a/prepustene-maslo-ghi.jpg)
Přepuštěné máslo ghí
Ingredience
- čerstvé máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Přepuštěné máslo ghí - recept
Máslo dáme do hrnce a necháme při střední teplotě rozpustit. Máslo se nesmí přehřát, mělo by pouze mírně probublávat. Na rozpuštěném másle se začne tvořit pěna, kterou postupně odebíráme. Opakujeme tak dlouho, až máslo zezlátne a přestane dělat bublavé a prskavé zvuky. To bude trvat asi 10 - 15 minut.
Přepuštěné máslo ghí necháme vychladnout a přefiltrujeme přes plátýnko nebo kávový filtr. Ghí skladujeme v čisté, vysušené, nejlépe vyvařené sklenici s uzávěrem. V lednici nám přepuštěné máslo vydrží několik měsíců.
Přepuštěné máslo ghí je vhodnější na smažení, než obyčejné máslo, protože má vyšší bod přepalování. Ten se pohybuje mezi 200 - 250 °C.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.