Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Ostatní
26. 04. 2016 Přečteno: 1766x

Nádivka do kuřete

Ingredience
- +

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
  • 3 rohlíky
  • 4 vejce
  • 70 g másla
  • 100 g šunky
  • 150 ml polotučného mléka
  • sůl, pepř, petrželka, muškátový oříšek, majoránka

Nádivka do kuřete – recept

Na začátek je třeba zmínit, že dané množství surovin vystačí na naplnění jednoho velkého kuřete, Pokud chcete tedy nádivku dělat zvlášť v pekáči, popřípadě plnit kuřat víc, je třeba si úměrně tomu uzpůsobit i množství veškerých ingrediencí. Nádivka do kuřete pečením lehce nabobtná, s čímž je dobré počítat.

Pro přípravu nádivky do kuřete je vhodné použít takové rohlíky, které nejsou úplně čerstvé. Ideální jsou rohlíky z předchozího dne. Ty nakrájíme na kostičky a vložíme do směsi mléka, rozšlehaných žloutků a špetky soli. Necháme bobtnat přibližně jednu hodinu, dokud rohlíky pořádně nenasají žloutky i mléko. Následně do směsi přidáme rozehřáté máslo, na malé kostičky nakrájenou a na pánvičce lehce osmahnutou šunku, sníh z bílků, petrželku, majoránku, špetku soli, trošku pepře a trošku muškátového oříšku. Vše pořádně promícháme.

Vytvořenou nádivkou důkladně vycpeme kuře a vložíme do předehřáté trouby. Nádivka do kuřete se peče tak dlouho, dokud není upečené samotné kuře. Tato doba může být rozdílná v závislosti na použité troubě, velikosti kuřete. Dobré je zezačátku péct kuře na větší teplotu (220 stupňů) asi 10 minut, než se kuře pěkně zatáhne. Zůstane tak potom šťavnaté. Poté pečeme kuře asi hodinu na 180 stupňů a nakonec ještě pár minut na 250 stupňů, aby se vytvořila pěkná krusta.

Nádivka do kuřete se dá péct i zvlášť ve vedlejším pekáči. V tomto případě není na její upečení potřeba tolik času.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Těstovinový salát za studena

Těstovinový salát za studena

Těstoviny uvaříme al dente. Rukolu promícháme s olivovým olejem a octem balsamico. Přidáme uvařené těstoviny, olivy, zakápneme citronovou šťávou. Důkladně promícháme. Nakonec přidáme nakrájený sýr feta. …

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Cuketový nákyp

Přílohy: Cuketový nákyp

Cuketu dobře omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli a šunku nakrájíme najemno, a sýr nastrouháme. Přidáme mouku…

Fenyklový salát s okurkou

Saláty: Fenyklový salát s okurkou

Z fenyklu odkrojíme zelené části a nakrájíme ho na tenké nudličky, okurku nakrájíme na tenká kolečka. Z bio…

Hruškový sorbet s vodkou

Dezerty: Hruškový sorbet s vodkou

Začněte tím, že si oloupete hrušky, zbavíte je jádřinců a dužinu nakrájíte na kousky. Dále si do malého hrnce…