Dolmades
Ingredience
- rýže: 300 g
- cibule: 1 ks
- listy vinné révy: 20 ks
- čerstvý kopr dle chuti
- čerstvá máta dle chuti
- oregano dle chuti
- řecký jogurt: 1 kelímek
- olivový olej dle potřeby
- sůl a pepř dle chuti
- jarní cibule: 2 ks
- citron : 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dolmades – recept
Začněte tím, že si listy vinné révy spaříte převařenou vodou přes sítko. Pak je nechte zchladnout a okapat od přebytečné tekutiny. Dále si dejte vařit asi na deset minut rýži. Po uplynutí této doby ji sceďte a doplňte o jemně nasekanou cibuli a nakrájenou jarní cibulku. Vše řádně promíchejte a ochuťte solí, pepřem, mátou, oreganem, koprem. Nakonec začněte listy plnit rýžovou směsí a dobře zarolujte. Závitky vložte do hlubšího hrnce, pokapejte je citronovou šťávou, podlijte studenou vodou (ta by měla sahat těsně nad závitky) a duste pod poklicí asi půl hodiny do měkka. Pokrm podávejte s bílým jogurtem ochuceným bylinkami dle preferencí. Hodit se budou třeba i tzatziky. Dobrou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.