Smažený kapr v troubě
Ingredience
- filety z kapra: 400 g
- česnek - stroužky: 5 ks
- strouhanka: 4 PL
- hladká mouka: 3 PL
- vejce: 1 ks
- sůl
- pepř
- řepkový olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smažený kapr v troubě - recept
Filety z kapra si minimálně jeden den před obalováním osolíme a silně potřeme prolisovaným česnekem. Zbavíme tak kapra typického rybího aroma.
Před smažením částečně odstraníme česnekovou vrstvu. Obalíme v trojobalu, tedy hladké mouce, vajíčku a strouhance.
V troubě rozehřejeme olej na 200 °C. Kapra smažíme dozlatova. Zhruba v polovině smažení filety obrátíme.
Smažený kapr v troubě se jako tradiční vánoční pokrm podává s bramborovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.