Klasický vánoční bramborový salát
Ingredience
- brambory typu A: 500 g
- vejce: 2 ks
- mrkev: 1 ks
- sterilovaný hrášek: 1 PL
- cibule
- sterilované okurky: 1 ks
- majonéza: 3 PL
- dijonská hořčice: 1 KL
- pažitka nebo petrželka
- sůl
- pepř
- lák z okurek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Klasický vánoční bramborový salát - recept
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, vejce uvaříme natvrdo. Mrkev nakrájenou na kostičky uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka a necháme vychladnout. Brambory a vejce nakrájíme na kostičky, přidáme mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, okurky, pažitku, hrášek (bez nálevu), osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Smícháme majonézu, hořčici, podle chuti trochu láku z okurek a zamícháme do salátu.
Bramborový salát je nejlepší, když se uleží v lednici alespoň 24 hodin. Poté ho podle chuti dosolíme a opět promícháme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.