Veganské brownies
Ingredience
- kokosový olej ½ hrnku (pokojové teploty)
- mletá lněná semínka 3 PL
- voda 8 PL
- bezlepková mouka cca 150 g
- holandský kakaový prášek 40 g
- bezlepkový prášek do pečiva 1 KL
- špetka soli
- nasekaná hořkosladká čokoláda cca 140 g
- krupicový cukr asi 300 g
- vanilkový extrakt 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na veganské brownies
Nejprve si předehřejte troubu na cca 200 °C. Poté do misky nasypte lněná semínka a přelijte je asi osmi lžícemi vody – nechte nabobtnat cca 10 minut. Nyní v kastrůlku rozpusťte kokosový olej společně s nasekanou hořkosladkou čokoládou, přidejte krupicový cukr, vanilkový extrakt, promíchejte a dejte na chvíli stranou. V míse si následně smíchejte kakao, bezlepkovou mouku, prášek do pečiva, sůl a také přidejte nabobtnalá lněná semínka. Nakonec vlijte k suchým ingrediencím čokoládovou směs a vytvořte homogenní těsto. To pak rovnoměrně rozprostřete do pekáčku s pečícím papírem a dejte péct do trouby na cca 30 minut. Hotové veganské brownies podávejte po zchladnutí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.