

























Domácí lučina
Ingredience
- bílý jogurt: 200 g
- zakysaná smetana: 100 g
- sůl: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si v míse pořádně promísíme zakysanou smetanu s jogurtem a solí. Následně si sítko vyložíme bavlněnou plenou a postavíme ho do vyšší nádoby, do které bude moci odkapávat syrovátka. Na sítko přendáme směs smetany s jogurtem a překryjeme ho druhou plenou. Následně necháme 12 hodin směs při pokojové teplotě pracovat. Domácí lučina se po této době dá ihned jíst, pokud se však chceme více přiblížit verzi kupované, uložíme ji ještě do ledničky.
Domácí lučina se dá dále ochucovat, můžeme ji doplnit bylinkami, česnekem nebo křenem. Její využití je široké, použít ji můžeme jako klasickou pomazánku na chleba, základ pro vytváření dalších typů pomazánek, ale své uplatnění najde také například jako součást receptů s gnocchi či těstovinami.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
V míse smícháme nasekané madle, ovesné vločky a semínka. V malém hrnci zahřejeme kokosový olej s medem a cukrem. Vlejeme do sypké směsi a důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na…
Smetanu vyšleháme. Banán rozmixujeme s tvarohem, přidáme kakao, vanilkový cukr a promícháme. Postupně zapracováváme vyšlehanou smetanu. Pokud by se nám pribiňáček zdál málo sladký, přidáme cukr nebo banán. …
Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu,nasekaný tymián, kmín, sůl a pepř. Masovou směs důkladně promícháme. Vytvarujeme sekanou, obalíme…
Připravíme si domácí bulky na hamburger. Červené víno dáme vařit s cukrem. Redukujeme dokud víno nezhoustne. Mleté hovězí maso v míse smícháme s…
Ve větší míse smícháme vlažné mléko s moučkovým cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a vložíme mísu přikrytou utěrkou do trouby rozehřáté na 50 °C. Necháme vzejít kvásek. Na pánvi si orestujeme na troše oleje…
Máslo v hrnci rozehřejeme, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Přidáme vývar, mléko a kysanou smetanu. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme asi 10 minut probublávat. Mezitím si pokrájíme uvařené vejce a…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Krasny den prosim ohledne karmickeho vztahu o kterem jsem predvedcena ze existuje protoze jsem ho zazila, je...
ja jsem hadonos, nikdy jsem se necitila jako ulitly strelec, vzdycky me to tahlo k lecitelstvi (neplest si s a...
to jsem presne ted po precteni rekla manzelovi, celkem slusna spolecnost :)
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mrkev nakrájenou na malé kostičky a orestujeme.…
Použijeme-li dýni Hokkaidó, pouze ji zbavíme semínek, u ostatních druhů dýní musíme i oloupat slupku. Dýni a mrkev…
Krabí neboli surumi tyčinky pokrájíme na menší kousky, celer slijeme a propláchneme, jablko zbavíme jádřinců, a…
Vepřovou kýtu osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a lístky tymiánu. Cibuli oloupeme…
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.