

























Domácí lučina
Ingredience
- bílý jogurt: 200 g
- zakysaná smetana: 100 g
- sůl: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si v míse pořádně promísíme zakysanou smetanu s jogurtem a solí. Následně si sítko vyložíme bavlněnou plenou a postavíme ho do vyšší nádoby, do které bude moci odkapávat syrovátka. Na sítko přendáme směs smetany s jogurtem a překryjeme ho druhou plenou. Následně necháme 12 hodin směs při pokojové teplotě pracovat. Domácí lučina se po této době dá ihned jíst, pokud se však chceme více přiblížit verzi kupované, uložíme ji ještě do ledničky.
Domácí lučina se dá dále ochucovat, můžeme ji doplnit bylinkami, česnekem nebo křenem. Její využití je široké, použít ji můžeme jako klasickou pomazánku na chleba, základ pro vytváření dalších typů pomazánek, ale své uplatnění najde také například jako součást receptů s gnocchi či těstovinami.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
V míse smícháme nasekané madle, ovesné vločky a semínka. V malém hrnci zahřejeme kokosový olej s medem a cukrem. Vlejeme do sypké směsi a důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na…
Smetanu vyšleháme. Banán rozmixujeme s tvarohem, přidáme kakao, vanilkový cukr a promícháme. Postupně zapracováváme vyšlehanou smetanu. Pokud by se nám pribiňáček zdál málo sladký, přidáme cukr nebo banán. …
Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu,nasekaný tymián, kmín, sůl a pepř. Masovou směs důkladně promícháme. Vytvarujeme sekanou, obalíme…
Připravíme si domácí bulky na hamburger. Červené víno dáme vařit s cukrem. Redukujeme dokud víno nezhoustne. Mleté hovězí maso v míse smícháme s…
Ve větší míse smícháme vlažné mléko s moučkovým cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a vložíme mísu přikrytou utěrkou do trouby rozehřáté na 50 °C. Necháme vzejít kvásek. Na pánvi si orestujeme na troše oleje…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, kopřivy překrájíme na menší kousky nebo na nudličky, křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (vložíme do studené vody, přivedeme k varu, vaříme 2 minuty a ochladíme studenou vodou)…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
To je sice hezké, ale nepíšete u těch klobás, kolik gramů se této směsi použije například na 10 kg díla. Asi b...
S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...
Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Banány s tvarohem rozmixujeme. Přidáme vejce a kokosový olej. Zvlášť smícháme špaldovou a mandlovou mouku, jedlou…
Plechovku salka vložíme do vařící vody a 2 hodiny povaříme. Poté necháme vychladit. Ze změklého máslo si vyšleháme…
Smícháme všechny ingredience na zálivku a necháme rozpustit cukr. Oloupanou kedlubnu a mrkev nakrájíme na tenké…
Z fenyklu odstraníme zelené stonky a překrájíme ho na menší kousky. Na troše oleje necháme nakrájenou anglickou…
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.