Pečená vepřová kýta
Ingredience
- vepřová kýta: 400 g
- cibule: 1 ks
- tymián - snítky: 2 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- máslo
- kmín
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečená vepřová kýta- recept
Vepřovou kýtu osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a lístky tymiánu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Maso vložíme do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli a podlejeme trochou vody. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby. Vepřovou kýtu pečeme asi 1,5 hodiny, poté maso odekryjeme, přelejeme výpekem a dopečeme dalších asi 30 minut odekryté.
Hotové měkké maso vyjmeme z pekáčku a uložíme v teple. Výpek přelijeme do malého hrnce a zredukujeme asi na třetinu. Do omáčky přidáme trochu másla. Případně dochutíme solí a pepřem.
Pečenou vepřovou kýtu podáváme s omáčkou z výpeku a oblíbeným knedlíkem nebo bramborem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.