Piškotová bublanina s ovocem
Piškotová bublanina s ovocem – postup přípravy
Žloutky našleháme s polovinou cukru do pěny a po trochách zašleháváme rozpuštěné a vychladlé máslo. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, během šlehání přidáváme po lžících druhou polovinu cukru. Mouku prosejeme, přidáme ji ke žloutkům a promícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Omyté ovoce důkladně osušíme, promícháme s piškoty rozdrcenými na prášek a rozprostřeme po celé ploše na těsto.
Piškotová bublanina s ovocem se peče v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.
Tip: Piškotová bublanina s ovocem se může vylepšit drobenkou, kterou připravíme ze 120 g másla, 170 g polohrubé mouky a 100 g moučkového cukru. Ingredience smícháme a prohněteme, hmotu pak rozdrobíme po celé ploše na ovoce.
Diskuse k článku
RE : Piškotová bublanina s ovocem