Dodržování všech zásad systémů, které zaručují kvalitu a bezpečnost potravin, může být pro mnohé podnikatele obtížným úkolem. Ze spleti zákonů a požadavků jednotlivých systémů vám může pomoci najít východisko Ing. Libuše Cikánková. V oblasti systému jakosti a bezpečnosti potravin nabízí poradenství a specificky zaměřená školení a zároveň také provádí interní audity.
Odborná školení a poradenství v oblasti HACCP
Plnění zásad systému HACCP je dle nařízení Evropské unie povinně vyžadováno u všech výrobců potravin. Podmínky HACCP platí pro všechny podniky, které se zabývají výrobou, zpracováním a distribucí potravin, ale také pro firmy, které svými produkty do potravinového řetězce vstupují. Libuše Cikánková má zkušenosti s řízením HACCP pro celý potravinový řetězec a své odborné rady nabízí všem zájemcům skrze soukromé poradenství nebo školení.
Znalost systémů BRC a IFS
Libuše Cikánková školí také v oblasti systémů BRC a IFS. Oba systémy kontroly potravinového průmyslu mají podobné požadavky a jsou často vyžadovány u dodavatelů v mezinárodních obchodních řetězcích. Systémy BRC a IFS jsou založeny na standardech systému HACCP.
Odborná školení a profesionální audity
Libuše Cikánková pořádá odborná školení pro vedoucí pracovníky, členy týmu HACCP a interní auditory potravinářských podniků, výrobců obalových materiálů pro kontakt s potravinami a pro externí auditory, kteří provádějí audity u dodavatelů. Cílem kurzů je zvýšit povědomí o zásadách systému managementu bezpečnosti potravin vyplývajících ze systémů HACCP, BRC a IFS. Kromě toho firma provádí interní audity, audity u dodavatelů a audity před certifikací systému.
Venkovní tlak vzduchu s námi může pořádně zamávat. Na co si dávat pozor, když je příliš vysoký nebo nízký?
Jogurt
Netýká se přechozený vztah i vás? Poznejte známky soužití ze zvyku a zkuste znovuobjevit ztracenou jiskru!
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?