Máte spoustu ovoce a nevíte si rady s tím, jak ho zpracovat? Pálenice Moštárna Lučina vám pomůže s výrobou vlastní pálenky. Kvalitní domácí slivovice se stane vaší rodinnou chloubou pro slavnostní příležitosti i účinným moravským lékem proti nachlazení. Pálenice Moštárna Lučina nedaleko Havířova a Frýdku-Místku je pro vás otevřená od pondělí do soboty, v neděli pak dle domluvy.
Zakládání kvasu, pálení domácí pálenky
Pálenice Moštárna Lučina nabízí zákazníkům různé způsoby zpracování kvasu. Při výrobě domácí pálenky je důležitá každá část výrobního procesu – od sběru ovoce až po samotné destilování v palírně. Pro dosažení maximální chuti i aroma vám zkušený personál pomůže s celým průběhem výroby. Stačí dovézt nasbírané ovoce do pálenice a bude vám založen kvas v ideálním poměru surovin.
Pro kvašení můžete použít tradičně švestky, meruňky, hrušky, ořechy nebo jablka. Po vykvašení ovoce vám v pálenici ochotně kvas vypálí na požadovaná procenta obsahu alkoholu. V pálenici umí také zestařit destilát pomocí speciálního ultrazvuku.
Moštárna a pasterizace moštů
Pokud máte na zahradě přebytek jablek, můžete si nechat ve firmě Pálenice Moštárna Lučina moštovat ovoce. Kvalitní mošt z vašich jablek zaručuje 100 % jablečnou šťávu, která je svou chutí nesrovnatelná s kupovaným moštem. Pasterizovaný kvašený nápoj se stáčí do praktických big bagů – sáčků v krabici s výpustným ventilem se snadným ovládáním a skladováním. Pálenice Moštárna Lučina nabízí prodej i z vlastních zásob. Pro uskladnění slivovice či moštu si můžete dovézt vlastní nádoby, nebo si je nakoupit v prodejně. Zpracovaný mošt je stáčen do BAG IN BOXU.
V jaké pozici spíte? Podle odborníků je pro zdravý a klidný spánek je nejvhodnější ležet na zádech
Rozhýbejte své lopatky a dejte do pořádku mezilopatkové svaly
Venkovní tlak vzduchu s námi může pořádně zamávat. Na co si dávat pozor, když je příliš vysoký nebo nízký?
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?