Halušky s brynzou
Halušky s brynzou – postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme trochu vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme polohrubou mouku, vejce a sůl (asi 1 lžičku) a důkladně propracujeme na těsto. Připravíme si větší hrnec, ve kterém uvedeme osolenou vodu do varu.
Přes sítko na halušky protlačíme těsto do vroucí vody (musíme rychle, aby se halušky vařily zhruba stejně dlouho). Halušky vaříme asi 5 minut, poté je scedíme a necháme v nich rozpustit brynzu, můžeme ještě omastit trochou oleje nebo másla. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Nakonec halušky s brynzou posypeme cibulkou osmaženou na oleji a nadrobno nasekanou pažitkou.
Tip: Halušky chutnají skvěle také s kysaným zelím podušeným na cibulce a ochuceným cukrem, solí, případně i drceným kmínem.
Diskuse k článku
RE : Halušky s brynzou