Zeleninové lečo
Zeleninové lečo – postup přípravy
Hlavní na tomto jídle je čerstvá, kvalitní a dokonale očištěná zelenina. Rajčata si nakrájíme na kostičky, papriku na tenké proužky, cibuli potom na malé kostičky. Budeme potřebovat hlubokou pánev, nejlépe s pokličkou. Do pánve nalijeme potřebné množství oleje, pořádně ho rozehřejeme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji, přidáme nakrájená rajčata i papriku a pod pokličkou dusíme. Ze směsi necháme vyvařit vodu. Do hrnečku si rozklepneme všechna vejce a pomocí vidličky je trochu rozšleháme. Poté je nalijeme do zeleninové směsi (tím ji i zahustíme) a pořádně všechno promícháme. Nakonec ještě celé zeleninové lečo dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Zeleninové lečo chutná nejlépe teplé s čerstvým chlebem jako výborný oběd.
Diskuse k článku
RE : Zeleninové lečo