Indický květák
Indický květák – postup přípravy
Nejprve si připravíme směs koření. Na pánev do rozpáleného oleje nasypeme asi lžičku od tohoto koření: koriandr, hořčičné semínko, zázvor; a také chilli papričku nakrájenou na malé kousky. Koření dáváme pouze do řádně rozpáleného oleje. Restujeme asi tři minuty, nebo dokud semínka nezačnou praskat a lítat z pánvičky ven. V tuto chvíli přidáme květák, který jsme oprali a rozdělili na malé růžičky. Za občasného zamíchání ho orestujeme asi sedm minut. Přilijeme trochu vody, přidáme nakrájená rajčata a papriku, zamícháme a dusíme do změknutí. Květák v této chvíli bude ještě trochu tvrdý. Po rozdušení s ostatní zeleninou bude akorát. Nakonec přidáme kurkumu, sůl a koření garam masala. Promícháme, prohodíme a můžeme podávat.
Indický květák nejlépe chutná s indickou plackou páratha, ale můžeme ho podávat i s rýží.
Diskuse k článku
RE : Indický květák