Kedlubnová omáčka

Kedlubnová omáčka – postup přípravy
Kedlubny očistíme a nastrouháme nahrubo do většího hrnce. Do hrnce přidáme dostatečné množství vody, aby kedlubny plavaly, a trochu osolíme. Na mírném ohni pak kedlubny vaříme, dokud nebudou měkké, asi 1 hodinu. Hladkou mouku smícháme s jednou smetanou a za stálého míchání vlijeme do kedluben. Mícháme, a pokud je potřeba, tak dohustíme moukou. Kedlubnovou omáčku už máme skoro hotovou, stačí už jenom dochutit muškátovým oříškem, pepřem a případně solí. Na závěr vaření vlijeme do omáčky i druhou smetanu a vaříme už přibližně jenom 5 minut. Pokud budeme chtít omáčku jemnější, můžeme ji promixovat.
Diskuse k článku
RE : Kedlubnová omáčka