Jablečný koláč

img

cukr krupice
1,5 kg nastrouhaných jablek
1 lžíce mleté skořice
rozinky

Drobenka

50 g másla
150 g cukru krupice
150 g hrubé mouky

 

Těsto

2 vejce
1 prášek do pečiva
100 g másla
1 vanilkový cukr
120 g cukru krupice
400 g polohrubé mouky
120 ml mléka

Jablečný koláč – postup přípravy

Připravíme si plech, který vymažeme máslem a vysypeme moukou. Poté si ze všech ingrediencí na těsto připravíme řidší těsto, které rozlijeme na plech. Pomocí stěrky rozprostřeme těsto i do krajů a necháme odpočívat. Mezitím co nám bude těsto odpočívat, si připravíme jablka. Zbavíme je jadřinců, nastrouháme, přidáme skořici, a když bude potřeba, tak dochutíme cukrem, přidáme rozinky. Drobenku si připravíme z másla, cukru a hrubé mouky. Všechno smícháme a propracujeme tak, aby se nám vytvořily hrudky. Jablečnou směs pak dáme na odležené těsto a na vrch posypeme drobenkou. Jablečný koláč pečeme v předehřáté troubě na 160° přibližně 40 minut.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.