Pěstování a skladování chilli
Čerstvé ostré papričky si můžete vypěstovat doma na parapetu
Pro časté používání chilli k přípravě jídej je nejlepší si jej doma přímo vypěstovat. V běžných zahradnictvích se nabízejí stovky odrůd s různými stupni pálivostmi. Jelikož se jedná o tropické a subtropické druhy, musí mít zajištěný přístup světla a velkou vlhkost. Průměrně už po 90 dnech získáte zralé plody. Některé druhy se používají i jako dekorace díky výrazným barevným kombinacím.
Čerstvé papričky vydrží v lednici i několik týdnů
Nejvíce kapsaicinu obsahují papričky ihned po sklizní. Čerstvé se tedy uchovávají v chladu a temnu. Další možností může být také zamrazení, při kterém si paprička zachová svou strukturu. Při sušení často dochází k plesnivění, čehož se vyvarujete suchým prouděním vzduchu. Ideální variantou mohou být mleté kořenící přípravky s chilli práškem.
Diskuse k článku
RE : Pěstování a skladování chilli