Využití kmínu v kuchyni
Kmín je vhodným kořením do spousty jídel: nejrůznějších druhů masa, zeleninových směsí, dresingů a dipů, salátů a pomazánek. Můžeme si ho přidat také do bílého jogurtu. Léčivé účinky kmínu můžeme využít v klasickém kmínovém odvaru.
Kmínový olej obsahuje to nejlepší z kmínu
Vyzkoušet můžeme i kmínový olej. Čistí játra, snižuje krevní tlak a léčí průjem. Každé ráno si můžeme dát čajovou lžičku kmínů, kterou můžeme smíchat třeba s medem a přidat ji do bílého jogurtu.
Kmín patří do české, indické i mexické kuchyně
Výborně chutná s dušeným masem, skvěle doplňuje chuť koriandru. Římský kmín se velmi často používá v indické kuchyni. Často se kmín přidává také do mexických jídel.
Hodí se do příloh i polévek
Použít ho můžeme také v přílohách, jako je rýže, bramory anebo luštěniny. Pokud připravujeme nakládaný nálev, i do něj můžeme přidat kmín. Podobně, když chystáme kysané zelí, kmín by v něm neměl chybět. Hodí se do nejrůznějších polévek, do krémových, luštěninových a hlavně české bramboračky.
Odvar z kmínu: jednoduchý, rychlý a účinný
Do hrnku si dáme půl lžičky kmínu a zalijeme ji vroucí vodou. Pak necháme luhovat 10 až 15 minut. Scedíme a odvar z kmínu je hotový. Pro co nejlepší účinek ho pijme 2 x denně - ráno a večer.
Diskuse k článku
RE : Využití kmínu v kuchyni