Gratinované brambory s tymiánem
Ingredience
- brambory: 4 ks
- smetana ke šlehání: 200 ml
- parmazán: 50 g
- tymián - snítek: 2 ks
- máslo: 10 g
- sádlo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Gratinované brambory s tymiánem - recept
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené plátky brambor vrstvíme do zapékací mísy. Zalejeme smetanovou směsí a vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme asi 45 minut dozlatova.
Gratinované brambory s tymiánem ozdobíme petrželkovou natí podáváme s pečeným masem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.