Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Melounový sorbet Dezerty
26. 04. 2018 Přečteno: 2481x

Melounový sorbet

Ingredience
- +
  • červený (vodní) meloun: 250 g
  • moučkový cukr: 1 - 2 PL
  • citronová šťáva: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Melounový sorbet - recept

Cukr smícháme s citronovou šťávou, zalijeme trochou vody (asi 100 ml), přivedeme k varu a přimírné teplotě necháme všechen cukr rozpustit. Necháme vychladnout. Meloun zbavený slupky a jadérek nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přilijeme cukrovou vodu a společně ještě promixujeme. Necháme v lednici asi 1 hodinu a poté zmrazíme. Každou půl hodinu po dobu 4 hodin promícháme

Melounový sorbet necháme před podáváním pár minut povolit. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Vepřová sekaná

Vepřová sekaná

Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu,nasekaný tymián, kmín, sůl a pepř. Masovou směs důkladně promícháme. Vytvarujeme sekanou, obalíme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Zavařování rajčat

Ostatní: Zavařování rajčat

Zavařovací sklenice pořádně vymyjeme. Rajčata omyjeme. Pokud nám nevadí slupky, můžeme je zavařit i se slupkami. V…

Polská polévka žurek

Polévky: Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný…

Jehněčí guláš

Hlavní jídla: Jehněčí guláš

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme restovat do hluboké pánve. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme…

pastýřský koláč

Hlavní jídla: Pastýřský koláč

Začněte tím, že si ve vyšší pánvi rozpálíte malé množství oleje a na něm orestujete dozlatova hovězí maso. Po…