Konfitovaný bůček
Ingredience
- vepřový bůček: 500 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- cibule: 1 ks
- hladká mouka: 1 PL
- mletý kmín: 1 KL
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Konfitovaný bůček – recept
Kůži nakrojíme na čtverečky tak, aby se nedokrojila až do masa. Vepřový bůček pořádně osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Na dno pekáče položíme nakrájenou nahrubo cibuli a na ní bůček. Přikryté necháme v pokojové teplotě asi 30 minut odležet. Troubu předehřejeme na 120 ˚C a dáme pekáč s bůčkem. Pečeme asi 4 hodiny bez podlévání, jen během pečení bůček 2x otočíme a ke konci necháme kůrku upéct dozlatova na asi 190 °C. Po upečení bůček přesuneme na prkénko, pekáč dáme na sporák. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vody a pořádně rozmícháme. Povaříme asi 15 minut. Nakrájený bůček podáváme například s dušeným zelím a domácími bramborovými šiškami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.