Salát z červené řepy

img

Ingredience:

Čtěte také:

Červená řepa: zavařování a recepty

  • 400 g čerstvé červené řepy
  • 200 g jablek
  • 1 malá cibule
  • 1 lžička nastrouhaného křenu
  • drcený kmín
  • sůl
  • cukr
  • olej
  • citrónová šťáva

Salát z červené řepy – postup přípravy

Čerstvou červenou řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. K červené řepě nastrouháme omytá neoloupaná a na hrubém struhadle nastrouhaná jablka, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, trochu kmínu a nastrouhaný křen. Osolíme, osladíme a důkladně promícháme. Olej prošleháme s trochou citrónové šťávy, přilijeme k ostatním ingrediencím, s touto zálivkou znovu promícháme a můžeme podávat.

Zdravý salát z červené řepy se skvěle hodí k pokrmům z brambor, ke smaženým jídlům pro odlehčení nebo jej lze podávat samotný jako lehkou večeři.

Syrová červená řepa obsahuje draslík, železo, sodík a mangan. Její léčivé účinky ocení především ženy, neboť obsažené látky napomáhají k regulaci menstruačního cyklu a při potížích v menopauze. Šťáva z červené řepy působí také proti zácpě.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.