Hummus

img

 

 

 

Hummus – postup přípravy

Cizrnu namočíme přes noc do studené vody (1 díl cizrny na min. 2 díly vody), kterou další den slijeme a vyměníme za čerstvou. Cizrnu uvaříme do měkka (min. 1,5 hodiny), asi v polovině vaření ji osolíme. Vodu poté slijeme, ale nevylíváme, ještě ji použijeme.

Uvařenou cizrnu necháme vychladnout a umixujme do hladka, což trvá déle. Během mixování přiléváme po trochách vývar z cizrny až do požadované konzistence hummusu. Místo vývaru můžeme přilévat i studenou vodu. Přidáme sezamovou pastu, citrónovou šťávu, koření a česnek a opět mixujeme.

Konzistenci si upravíme podle toho, na co chceme hummus použít. Tužší hummus můžeme podávat jako pomazánku, řidší zase jako přílohu. Uchováváme jej zakrytý potravinovou fólií v ledničce.

TIP: Hummus můžeme připravit i z konzervované cizrny, která je běžně dostupná.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.