Segedínský guláš
Segedínský guláš - postup přípravy
Do velkého hrnce dáme vařit asi tři čtvrtě litru vody, ve které necháme rozpustit zeleninový bujón. Zeleninový bujón uvedeme do varu, přidáme k němu sójové maso a vaříme ho asi třicet minut. Na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, přikryjeme ji a deset minut necháme dusit. Potom přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a opražíme. Vložíme okapané sójové maso, posypeme kmínem, majoránkou, osolíme a základ segedínského guláše dusíme asi deset minut.
Potom přidáme překrájené a proprané zelí, podlijeme trochou horké vody a společně dusíme dvacet minut. Segedínský guláš ze sójového masa nakonec ochutíme prolisovaným česnekem a zalijeme kysanou smetanou.
Segedínský guláš ze sójového masa podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.
Diskuse k článku
RE : Segedínský guláš