Využití cizrny v kuchyni
10. 10. 2017
Z
vláště vegetariáni či vegani vymysleli mnoho variací na známe pokrmy, které představují bezmasou variantu. Cizrnový burger, karbanátky nebo cizrna na paprice vám nedovolí si na maso ani vzpomenout. Uvařená cizrna získá až máslovou konzistenci, a proto se hodí k přípravě teplý i studených pokrmů, jako například pomazánek nebo salátů. Smaženou cizrnu si můžete připravit místo nezdravých brambůrků jako večerní mlsání k vínu. Cizrna se však také může využít při pečení sladkých dezertů, brownies a bábovek.Nejběžněji se z cizrny připravuje pomazánka zvaná hummus. Uvařenou cizrnu rozmixujte, přidejte sezamovou pastu tahini a olivový olej. Ochutit můžete tuto směs téměř čímkoliv, například chilli, citrónovou šťávou, česnekem nebo různými bylinkami. Hummus se obvykle podává se zeleninou či s pečivem nebo zkaramelizovanou cibulkou.
Diskuse k článku
RE : Využití cizrny v kuchyni