Jáhlová kaše s jablky a skořicí
Jáhly třikrát spaříme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Poté je dáme vařit do mléka, což trvá asi 20 minut. Pokud se během vaření všechna tekutina vyvaří, opatrně přilijeme trochu mléka. Poté přidáme nastrouhané jablko, lžičku skořice, dosladíme, a vše společně zlehka povaříme.
Jáhlová…
Jáhlový nákyp
Jáhly propláchneme a zbavíme nečistot. Přelijeme vařící vodou a necháme okapat. Přivedeme mléko k varu a vložíme do něj předem připravené jáhly. Přidáme asi třetinu másla, špetku soli a na mírném plamenu uvaříme do měkka. Průběžně musíme jáhly míchat. Jakmile jsou jáhly měkké, vypneme sporák a…
U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...