

























Domácí meruňková zmrzlina
Ingredience
- meruňky: 200 g
- smetana ke šlehání: 250 ml
- bílý jogurt: 250 g
- cukr krupice: 100 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Meruňky umyjeme, odpeckujeme a rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. V hrnci směs zahřejeme, tak aby se cukr rozpustil, ale nevaříme. Pak směs necháme vychladnout, přelijeme do vhodné nádoby a dáme zmrazit, přičemž ji každých 20 minut promícháváme, než se zmrazí.
Domácí meruňková zmrzlina je nejlepší z velmi zralých měkkých meruněk. Pokud bychom chtěli ubrat část cukru, můžeme přidat jeden zralý banán.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Meruňky omyjeme, osušíme a vypeckujeme, banán oloupeme. Ovoce dáme do mísy s tvarohem a jogurtem a vše společně rozmixujeme. Tato meruňková přesnídávka vydrží v lednici 2 dny, co nespotřebujeme, můžeme…
Do mísy si vložte změklé máslo a vyšlehejte jej společně s arašídovým máslem, než vám vznikne homogenní krém. Poté přidejte i moučkový cukr, vanilkový extrakt, sůl a pokračujte v mixování. Hotové těsto…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
To je sice hezké, ale nepíšete u těch klobás, kolik gramů se této směsi použije například na 10 kg díla. Asi b...
S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...
Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
V hrnci rozpálíme dvě lžíce olivového oleje, přidáme cibuli pokrájenou na menší kostičky a opékáme dozlatova. Poté…
Začnete tím, že si omyjete cuketu a nakrájíte ji na tenčí plátky. Lilek pak též omyjte a pokrájejte na kostky.…
Mouku smícháme s jedlou sodou a prosejeme přes sítko. Všechny ostatní ingredience smícháme a metličkou vyšleháme…
Filety z okouna říčního propláchneme, několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.