Cheesecake s bílou čokoládou
Ingredience
- máslové sušenky: 150 g
- máslo: 60 g
- bílá čokoláda: 200 g
- žervé nebo tvaroh: 250 g
- mascarpone: 250 g
- smetana ke šlehání: 250 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cheesecake s bílou čokoládou - recept
Sušenky nalámeme na menší kousky a rozmixujeme. Sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a hmotu napěchujeme na dno formy vyložené pečicím papírem. Necháme ztuhnout v ledničce 20 - 30 minut.
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme chvilku vychladnout. Smícháme tvaroh, mascarpone a bílou čokoládu a vyšleháme. Nakonec do krému opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na sušenkový základ a necháme do druhého dne v lednici.
Cheesecake s bílou čokoládou skvěle doplní čerstvé ovoce, nejlépe borůvky, maliny nebo jahody.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.