Kachní prsa
Ingredience
- kachní prsa
- tymián
- česnek
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kachní prsa – recept
Z kachních prsou odkrájíme přebytečnou kůži po stranách. Kůži nakrájíme na malé kousky a dáme je stranou. Zbytek kůže, která zůstane na masu nařízneme do mřížky. Osolíme, opepříme a vetřeme do kůže lístky čestvého tymiánu.
Kachní prsa vložíme na rozpálenou pánev i s odřezky kůže. Zprudka z obou stran (asi 3 minuty z každé strany) opečeme. Vložíme prsa do pekáče a pečeme při 200 °C asi 10 minut. Poté vrátíme prso na rozpálenou pánev kůží dolů a dopečeme kůži dozlatova.
Výpek slejeme a smícháme s prolisovaným česnekem.
Kachní prsa podáváme za studena nakrájená na tenké plátky a polejeme je česnekovým výpekem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.