![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Kandovaná dýně hokkaidó](/img/clanky/615977bc32ed64419f4e1ec58608d981/kandovana-dyne-hokkaido.jpg)
Kandovaná dýně hokkaidó
Ingredience
- dýně hokkaidó
- šťáva z citrónu
- cukr krystal (poloviční množství než má dýně)
- pomeranče
- moučkový cukr na obalení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kandovaná dýně hokkaidó - recept
Dýni hokkaidó omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky o rozměru asi 0,5 cm x 0,5 cm. Slupku můžeme odstranit, kandovaná dýně hokkaidó ale bude skvělá i s ní. Kostičky nasypeme do hrnce a přidáme šťávu z jednoho nebo dvou citrónů. Záleží na tom, jak byla dýně hokkaidó velká. Pokrájenou dýni s citronem dobře promícháme, zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát. Potom z dýně slijeme vodu a přidáme poloviční množství cukru, než měla samotná dýně.
Přidáme šťávu ze dvou pomerančů, promícháme a necháme stát dalších 24 hodin. Potom k dýni přidáme hrnek vody a dáme zahřívat. Mícháme a vaříme asi 30 minut, než dýně zesklovatí. Poté z dýně slijeme vodu a rozložíme kousky na voskovaný papír. Kandovaná dýně hokkaidó by měla schnout asi při 50 °C. Měla by zůstat měkká na omak, ale zároveň se nerozpadat. Nakonec dýni obalíme v moučkovém cukru a uchováváme na suchém a chladném místě. Kandovaná dýně hokkaidó je výborná do koláčů.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.