Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kandovaná dýně hokkaidó Ostatní
12. 10. 2017 Přečteno: 6231x

Kandovaná dýně hokkaidó

Ingredience
- +
  • dýně hokkaidó
  • šťáva z citrónu
  • cukr krystal (poloviční množství než má dýně)
  • pomeranče
  • moučkový cukr na obalení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Kandovaná dýně hokkaidó - recept

Dýni hokkaidó omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky o rozměru asi 0,5 cm x 0,5 cm. Slupku můžeme odstranit, kandovaná dýně hokkaidó ale bude skvělá i s ní. Kostičky nasypeme do hrnce a přidáme šťávu z jednoho nebo dvou citrónů. Záleží na tom, jak byla dýně hokkaidó velká. Pokrájenou dýni s citronem dobře promícháme, zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát. Potom z dýně slijeme vodu a přidáme poloviční množství cukru, než měla samotná dýně.

Přidáme šťávu ze dvou pomerančů, promícháme a necháme stát dalších 24 hodin. Potom k dýni přidáme hrnek vody a dáme zahřívat. Mícháme a vaříme asi 30 minut, než dýně zesklovatí. Poté z dýně slijeme vodu a rozložíme kousky na voskovaný papír. Kandovaná dýně hokkaidó by měla schnout asi při 50 °C. Měla by zůstat měkká na omak, ale zároveň se nerozpadat. Nakonec dýni obalíme v moučkovém cukru a uchováváme na suchém a chladném místě. Kandovaná dýně hokkaidó je výborná do koláčů.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dynova-polevka-s-kokosovym-mlekem.jpg Ostatní

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Dýni oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme dýňová semínka. Dýňovou dužinu pokrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, orestujeme cibulku. Jakmile cibule…

Tip na recept

Bliny neboli ruské lívance

Bliny neboli ruské lívance

V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple kynout. Poté přidáme špetku soli, žloutek, rozpuštěné máslo, zamícháme a necháme opět kynout. Z…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Mangová přesnídávka

Ostatní: Mangová přesnídávka

Manga překrojte, vyjměte pecku a vydlabejte dužinu do hrnce. Ovoce podlijte trochou vody a vařte, dokud nevznikne…

Rajská omáčka z protlaku

Hlavní jídla: Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku.…

Zeleninový špíz

Hlavní jídla: Zeleninový špíz

Cuketu a papriky očistíme, podélně rozkrojíme a společně s lilkem nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na…