Kaštanové pyré
Ingredience
- jedlé kaštany
- voda na zředění
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kaštanové pyré - recept
Jedlé kaštany si omyjeme a na každém z nich uděláme nožem dva zářezy do kříže. Kaštany vložíme na plech, podlijeme malým hrnečkem vody a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů asi 15 minut. Teď z kaštanů uděláme kaštanové pyré. Až kaštany zchladnou, vyloupeme vnitřní dužninu a odstraníme slupku. Vyloupané kaštany rozmixujeme spolu s troškou vody na jemné kaštanové pyré. Pyré z kaštanů můžeme používat na slané i sladké pečení. Pokud z něho budeme vyrábět sladké pečivo, kaštanové pyré si jen dosladíme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.