![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Pampeliškový med](/img/clanky/ce1cefde0e56ac4f7ec777e51934cacd/fotolia_156479504_xs.jpg)
Pampeliškový med
Ingredience
- pampeliškové květy: 200 ks
- cukr krystal: 1 kg
- BIO citron: 1 ks
- voda: 1 l
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pampeliškový med - recept
Pampeliškové květy důkladně propereme pod tekoucí vodou. Vložíme do většího hrnce s 1 litrem vody a citronem nakrájeným na kolečka a zbaveným pecek. Přivedeme k varu a vaříme pozvolna asi 15 minut. Po odstavení necháme louhovat do dalšího dne.
Pampelišky scedíme přes plátno, do získané šťávy přidáme cukr a vaříme opět pozvolna 1,5 hodiny, až směs zhoustne.
Pampeliškový med skladujeme v čistých uzavřených sklenicích v chladu a temnu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.