Pečený květák po indicku
Ingredience
- menší květák: 1 ks
- petrželová nať: 2 PL
- tandoori masala: 1 KL
- kurkuma: 1 KL
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený květák po indicku - recept
Květák nakrájíme po celé délce na širší plátky (můžeme ho i rozdělit na jednotlivé růžičky). Květák potřeme olivovým olejem a z obou stran posypeme směsí koření tandoori masala, kurkumy, soli a pepře. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. Ke konci můžeme zvýšit teplotu, aby se květák opekl dozlatova.
Pečený květák po indicku posypeme petrželovou natí a podáváme jako lehké veganské jídlo nebo jako přílohu nejen k indickým pokrmům.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.